Typ tekstu: Strona internetowa
Autor: Łukasz
Tytuł: strona o żeglarstwie
Rok wydania: 2004
Rok powstania: 2005
wody i dalej na małym ogniu gotujemy zupkę przez około 2 godziny. Po ugotowaniu do głębokich talerzy wysypujemy grzanki i zalewamy je zupą. Gotowe. Smacznego. Potrawa dla 5-6 osób.
Zupa cebulowa konsystencją powinna przypominać coś w rodzaju flaczków.
Prawdopodobnie zamiast grzanek można użyć ziemniaków ale nie próbowałem.
Pasta z makreli
(Przepis dla 3-4 osób na pastę kanapkową)
składniki: 1 wędzona makrela, 1 duża cebula, 3 ugotowane jajka, przyprawy.
Makrele pozbawiamy skóry, ości i wrzucamy do rondelka. Ugotowane na twardo jajka siekamy w kostkę i do rondelka. Dodajemy drobno siekaną cebulę. Można dodać trochę pieprzu. Nie solimy. Mieszankę należy pognieść
wody i dalej na małym ogniu gotujemy zupkę przez około 2 godziny. Po ugotowaniu do głębokich talerzy wysypujemy grzanki i zalewamy je zupą. Gotowe. Smacznego. Potrawa dla 5-6 osób.<br>Zupa cebulowa konsystencją powinna przypominać coś w rodzaju flaczków.<br>Prawdopodobnie zamiast grzanek można użyć ziemniaków ale nie próbowałem. <br>Pasta z makreli<br>(Przepis dla 3-4 osób na pastę kanapkową)<br>składniki: 1 wędzona makrela, 1 duża cebula, 3 ugotowane jajka, przyprawy.<br>Makrele pozbawiamy skóry, ości i wrzucamy do rondelka. Ugotowane na twardo jajka siekamy w kostkę i do rondelka. Dodajemy drobno siekaną cebulę. Można dodać trochę pieprzu. Nie solimy. Mieszankę należy pognieść
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego