Typ tekstu: Książka
Autor: Olko Stanisława
Tytuł: Makrobiotyka w polskiej kuchni
Rok wydania: 1994
Rok powstania: 1993
w ten sposób pomaga w ich eliminacji. Organizm wydala płyn przez nerki, skórę i oddech. Jeśli zatem procesy oczyszczania mają przebiegać prawidłowo, płyn musi być uzupełniony. Pamiętając jednak, że gotowane zboża, kasze i nasiona strączkowe zawierają dużo wody, starajmy się nie nadużywać płynów, ale rozsądnie je ograniczać.

Przestawianie się na makrobiotyczny sposób odżywiania

Zmiana odżywiania powinna odbywać się w sposób łagodny, gdyż wszelkie zmiany wprowadzone zbyt gwałtownie organizm źle znosi. Przyswajanie pokarmu odbywa się w obecności soków i enzymów trawiennych, do produkcji których organizm przystosowuje się w zależności od rodzaju pożywienia. Długotrwały i jednostronny schemat odżywiania powoduje, że utrwalają się pewne
w ten sposób pomaga w ich eliminacji. Organizm wydala płyn przez nerki, skórę i oddech. Jeśli zatem procesy oczyszczania mają przebiegać prawidłowo, płyn musi być uzupełniony. Pamiętając jednak, że gotowane zboża, kasze i nasiona strączkowe zawierają dużo wody, starajmy się nie nadużywać płynów, ale rozsądnie je ograniczać.<br><br>&lt;tit&gt;Przestawianie się na makrobiotyczny sposób odżywiania&lt;/&gt;<br><br>Zmiana odżywiania powinna odbywać się w sposób łagodny, gdyż wszelkie zmiany wprowadzone zbyt gwałtownie organizm źle znosi. Przyswajanie pokarmu odbywa się w obecności soków i enzymów trawiennych, do produkcji których organizm przystosowuje się w zależności od rodzaju pożywienia. Długotrwały i jednostronny schemat odżywiania powoduje, że utrwalają się pewne
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego