Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Gazeta Lubuska
Nr: 08.17
Miejsce wydania: Zielona Góra
Rok: 2005
liście winogronowe, paska bukowińska, placek niezwykły drożdżowy i kotlety "leszczynki" - to tylko niektóre z 29 produktów zgłoszonych do konkursu na lubuski specyfik kulinarny.


W sobotę w Muzeum Kultury i Techniki Wiejskiej w Bogdańcu, podczas tradycyjnego już "Święta chleba", smacznych pokus będzie więcej. Kiszka ziemniaczana, smalec z borówkami, słoneczne mirabelki, leśna malinówka, schab dziadka Bronka, chleb wiejski. Wszystko pyszne, że palce lizać i zrobione według tradycyjnych receptur. To warunki, które powinny spełniać smakołyki konkurujące o miano produktu regionalnego w ramach konkursu "Nasze kulinarne dziedzictwo".

Będzie i piwo

- W tym roku do konkursu zgłosiło się więcej chętnych niż w latach ubiegłych - informuje Władysława
liście winogronowe, paska bukowińska, placek niezwykły drożdżowy i kotlety "leszczynki" - to tylko niektóre z 29 produktów zgłoszonych do konkursu na lubuski specyfik kulinarny.&lt;/&gt;<br><br><br>W sobotę w Muzeum Kultury i Techniki Wiejskiej w Bogdańcu, podczas tradycyjnego już "Święta chleba", smacznych pokus będzie więcej. Kiszka ziemniaczana, smalec z borówkami, słoneczne mirabelki, leśna malinówka, schab dziadka Bronka, chleb wiejski. Wszystko pyszne, że palce lizać i zrobione według tradycyjnych receptur. To warunki, które powinny spełniać smakołyki konkurujące o miano produktu regionalnego w ramach konkursu "Nasze kulinarne dziedzictwo".<br><br>&lt;tit&gt;Będzie i piwo&lt;/&gt;<br><br>- W tym roku do konkursu zgłosiło się więcej chętnych niż w latach ubiegłych - informuje Władysława
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego