Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
min.
Według kuchni domowej
Pyszny krupnik przygotowany z mięsa drobiowego, ziemniaków, kaszy jęczmiennej i aromatycznych przypraw na bazie tradycyjnych polskich receptur
Polecamy również zupy



DOBRE RADY
PRZEKĄSKA
SZASZŁYKI Z BARANINY

W misce dokładnie wymieszaj jogurt, kolendrę, gałkę muszkatołową i pozostałe przyprawy. Pokrój umyte mięso w niewielką kostkę i włóż do marynaty. Wymieszaj i na noc wstaw do lodówki, by mięso przeszło smakiem i aromatem marynaty. Rozgrzej piekarnik do 185oC. Wyjmij mięso z marynaty i przełóż do płaskiego naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem. Wstaw naczynie do piekarnik i zapiekaj około 10 minut.
Obierz i pod bieżąc wodą opłucz pieczarki, osącz je i pokrój
min.<br>Według kuchni domowej<br>Pyszny krupnik przygotowany z mięsa drobiowego, ziemniaków, kaszy jęczmiennej i aromatycznych przypraw na bazie tradycyjnych polskich receptur<br>Polecamy również zupy<br>&lt;gap&gt; &lt;/&gt;<br><br>&lt;div type="advert" sub="food"&gt;<br>&lt;tit&gt;DOBRE RADY&lt;/&gt;<br>PRZEKĄSKA<br>SZASZŁYKI Z BARANINY<br>&lt;gap&gt;<br>W misce dokładnie wymieszaj jogurt, kolendrę, gałkę muszkatołową i pozostałe przyprawy. Pokrój umyte mięso w niewielką kostkę i włóż do marynaty. Wymieszaj i na noc wstaw do lodówki, by mięso przeszło smakiem i aromatem marynaty. Rozgrzej piekarnik do 185oC. Wyjmij mięso z marynaty i przełóż do płaskiego naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem. Wstaw naczynie do piekarnik i zapiekaj około 10 minut.<br>Obierz i pod bieżąc wodą opłucz pieczarki, osącz je i pokrój
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego