Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
Mielona papryka, sól, 1 ząbek posiekanego czosnku, 6 plasterków pomidora.
Sposób wykonania:
Szpinak opłucz i posiekaj. Parz przez 5 minut. Roztrzep jaja ze śmietaną, dodaj przyprawy, czosnek i cebulę. Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem. Dno i boki naczynia wyłóż szpinakiem. Następnie wyłóż ugotowany wg przepisu Ryż Parboiled CENOS, kawałki kurczaka, polej masą jajeczną i posyp serem. Na wierzchu ułóż plasterki pomidora. Zapiekaj w piekarniku około 45 min do zarumienienia. Podawaj na gorąco.
100 g produktu zawiera:
białko 8,8 g
węglowodany 78,8 g
tłuszcz 0,82 g
błonnik 5,0 g
fosfor 98 mg
magnez 52 mg
cynk 1,1 mg
Mielona papryka, sól, 1 ząbek posiekanego czosnku, 6 plasterków pomidora.<br>Sposób wykonania:<br>Szpinak opłucz i posiekaj. Parz przez 5 minut. Roztrzep jaja ze śmietaną, dodaj przyprawy, czosnek i cebulę. Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem. Dno i boki naczynia wyłóż szpinakiem. Następnie wyłóż ugotowany wg przepisu &lt;name type="prod"&gt;Ryż Parboiled&lt;/&gt; &lt;name type="org"&gt;CENOS&lt;/&gt;, kawałki kurczaka, polej masą jajeczną i posyp serem. Na wierzchu ułóż plasterki pomidora. Zapiekaj w piekarniku około 45 min do zarumienienia. Podawaj na gorąco.<br>100 g produktu zawiera:<br>białko 8,8 g<br>węglowodany 78,8 g<br>tłuszcz 0,82 g<br>błonnik 5,0 g<br>fosfor 98 mg<br>magnez 52 mg<br>cynk 1,1 mg
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego