Mielona papryka, sól, 1 ząbek posiekanego czosnku, 6 plasterków pomidora.<br>Sposób wykonania:<br>Szpinak opłucz i posiekaj. Parz przez 5 minut. Roztrzep jaja ze śmietaną, dodaj przyprawy, czosnek i cebulę. Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem. Dno i boki naczynia wyłóż szpinakiem. Następnie wyłóż ugotowany wg przepisu <name type="prod">Ryż Parboiled</> <name type="org">CENOS</>, kawałki kurczaka, polej masą jajeczną i posyp serem. Na wierzchu ułóż plasterki pomidora. Zapiekaj w piekarniku około 45 min do zarumienienia. Podawaj na gorąco.<br>100 g produktu zawiera:<br>białko 8,8 g<br>węglowodany 78,8 g<br>tłuszcz 0,82 g<br>błonnik 5,0 g<br>fosfor 98 mg<br>magnez 52 mg<br>cynk 1,1 mg