Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180oC. Ostudzić, przekroić na trzy blaty. Każdy blat skropić kawą wymieszaną z alkoholem.
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na parze. Pod koniec ubijania dodać 2 łyżki kawy. Ostudzić. Masło rozetrzeć. Połączyć z kawowo-jajecznym kremem. 4 łyżki masy odłożyć. Resztą przełożyć tort i wysmarować boki. Wierzch tortu udekorować rozetkami z pozostałej masy. Przybrać rulonami z czekolady. Posypać pozostałą kawą.
Z białą czekoladą

Ciasto
140 g mąki pszennej, 80 g mąki ziemniaczanej, 60 g masła, niepełna szklanka cukru,, 7 jajek, skórka starta z 1/2 cytryny
Krem
150 g
do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180oC. Ostudzić, przekroić na trzy blaty. Każdy blat skropić kawą wymieszaną z alkoholem.<br>Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na parze. Pod koniec ubijania dodać 2 łyżki kawy. Ostudzić. Masło rozetrzeć. Połączyć z kawowo-jajecznym kremem. 4 łyżki masy odłożyć. Resztą przełożyć tort i wysmarować boki. Wierzch tortu udekorować rozetkami z pozostałej masy. Przybrać rulonami z czekolady. Posypać pozostałą kawą.<br>Z białą czekoladą<br>&lt;gap&gt;<br>Ciasto<br>140 g mąki pszennej, 80 g mąki ziemniaczanej, 60 g masła, niepełna szklanka cukru,, 7 jajek, skórka starta z 1/2 cytryny<br>Krem<br>150 g
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego