jajka,<br>250 g świeżych pieczarek, <br>2 cebule,<br>125 ml białego wytrawnego wina,<br>125 ml śmietany,<br>2 łyżeczki mąki ziemniaczanej, <br>2 łyżki stołowe masła,<br>szczypta startej gałki muszkatołowej,<br>kawałek żółtego sera,<br>sól,<br>pieprz do smaku,<br>oliwa z oliwek do smażenia<br>Do przygotowania farszu możesz użyć dowolnych ryb morskich. Zmiel je w maszynce do mięsa, dodając 1 cebulę i 3 białka jaj. Z farszu uformuj niewielkie klopsiki i obsmaż je n gorącej oliwie na jasnozłoty kolor.<br>Oczyść, umyj i drobno pokrój pieczarki.<br>Obierz i pokrój w drobną kosteczkę jedną cebulę i podsmaż ją na oliwie, na której smażyły się pulpety, na złoty kolor