Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
ciasto, wyrabiając je tak długo, z będzie elastyczne i gładkie. Przykryj czysta lnianą ściereczką i odstaw na 15-20 minut.
Dokładnie wyszoruj cytryny pod bieżącą wodą, a następnie sparz je wrzątkiem, by usunąć gorycz ze skórki. Pokrój cytryny (razem ze skórką) w mniejsze cząstki i zmiksuj je lub przepuść przez maszynkę do mięsa. Do masy cytrynowej dodaj cukier i dokładnie wymieszaj, aż całkowicie się rozpuści.
Ciasto podziel na dwie nierówne części. Większą część wyłóż na wysmarowaną tłuszczem blachę do pieczenia, starając się, by na całej blasze warstwa ciasta była jednakowej grubości. Na ciasto wyłóż masę cytrynową i przykryj drugą połowę ciasta
ciasto, wyrabiając je tak długo, z będzie elastyczne i gładkie. Przykryj czysta lnianą ściereczką i odstaw na 15-20 minut.<br>Dokładnie wyszoruj cytryny pod bieżącą wodą, a następnie sparz je wrzątkiem, by usunąć gorycz ze skórki. Pokrój cytryny (razem ze skórką) w mniejsze cząstki i zmiksuj je lub przepuść przez maszynkę do mięsa. Do masy cytrynowej dodaj cukier i dokładnie wymieszaj, aż całkowicie się rozpuści.<br>Ciasto podziel na dwie nierówne części. Większą część wyłóż na wysmarowaną tłuszczem blachę do pieczenia, starając się, by na całej blasze warstwa ciasta była jednakowej grubości. Na ciasto wyłóż masę cytrynową i przykryj drugą połowę ciasta
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego