Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
krwiotwórczy, sercowo-naczyniowy, nerwowy i oddechowy.
Japończycy wymieniają aż 61 dolegliwości, w leczeniu których napój ten może być pomocny, np.: chroni przed zawałem serca, łagodnie stymuluje krążenie, zapobiega zwężaniu się naczyń krwionośnych, obniża poziom cholesterolu, zmniejsza ryzyko zachorowań na raka, wzmacnia zęby i kości. Jej dobroczynne właściwości oddziałują na przemianę materii, nasilając procesy redukcji tkanki tłuszczowej, polecana więc jest dla osób otyłych.
Aby polubić herbatę zieloną należy poznać tajniki jej zaparzani. Woda, którą zaparzmy herbatę, powinna stygnąć po zagotowaniu około 5 minut. Jeżeli herbata ma działać na nas pobudzająco, zaparzamy ją co 3 - 8 minut. Następnie napar przelewamy do innego dzbanka
krwiotwórczy, sercowo-naczyniowy, nerwowy i oddechowy.<br>Japończycy wymieniają aż 61 dolegliwości, w leczeniu których napój ten może być pomocny, np.: chroni przed zawałem serca, łagodnie stymuluje krążenie, zapobiega zwężaniu się naczyń krwionośnych, obniża poziom cholesterolu, zmniejsza ryzyko zachorowań na raka, wzmacnia zęby i kości. Jej dobroczynne właściwości oddziałują na przemianę materii, nasilając procesy redukcji tkanki tłuszczowej, polecana więc jest dla osób otyłych.<br>Aby polubić herbatę zieloną należy poznać tajniki jej zaparzani. Woda, którą zaparzmy herbatę, powinna stygnąć po zagotowaniu około 5 minut. Jeżeli herbata ma działać na nas pobudzająco, zaparzamy ją co 3 - 8 minut. Następnie napar przelewamy do innego dzbanka
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego