Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
ale gotuj tylko kilka minut. Dzięki kilkakrotnemu gotowaniu usuniesz ze skórek pomarańczowych całą nieprzyjemną w smaku gorycz. Podczas ostatniego gotowania dodaj do wody szczyptę soli.
Przygotuj syrop. Dwie szklanki cukru zlej szklanka wody, dodaj łyżkę masła i ugotowane skórki pomarańczowe. Wymieszaj i gotuj na małym ogniu (od czasu do czasu mieszając) tak długo, aż skórki pomarańczowe wchłoną cały płyn.
Na płaskie naczynie wsyp kilka łyżek cukru kryształu i wyłóż skórki pomarańczowe. Wymieszaj, by skórki równomiernie pokryły się cukrem i odstaw na kilka godzin. Cukier powinien się całkowicie rozpuścić.
Przed podaniem przełóż deser do szklanych pucharków. Możesz go udekorować listkami świeżej mięty
ale gotuj tylko kilka minut. Dzięki kilkakrotnemu gotowaniu usuniesz ze skórek pomarańczowych całą nieprzyjemną w smaku gorycz. Podczas ostatniego gotowania dodaj do wody szczyptę soli.<br>Przygotuj syrop. Dwie szklanki cukru zlej szklanka wody, dodaj łyżkę masła i ugotowane skórki pomarańczowe. Wymieszaj i gotuj na małym ogniu (od czasu do czasu mieszając) tak długo, aż skórki pomarańczowe wchłoną cały płyn.<br>Na płaskie naczynie wsyp kilka łyżek cukru kryształu i wyłóż skórki pomarańczowe. Wymieszaj, by skórki równomiernie pokryły się cukrem i odstaw na kilka godzin. Cukier powinien się całkowicie rozpuścić.<br>Przed podaniem przełóż deser do szklanych pucharków. Możesz go udekorować listkami świeżej mięty
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego