Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180oC n 2-3 minuty.
Przygotuj krem. Żelatynę zalej odrobiną wody, wymieszaj i na chwilę odstaw, by napęczniała. W kąpieli wodnej rozpuść masło i startą na drobnej tarce czekoladę (do przygotowania kremu najlepsza jest gorzka).
W rondelku wymieszaj żelatynę ze śmietanką i stale mieszając, podgrzewaj na małym ogniu, aż żelatyna się rozpuści. Następnie dodaj śmietankę z żelatyną do masy maślano-czekoladowej, dokładnie wymieszaj, dodaj likier (kawowy, czekoladowy, amaretto - do wyboru) i odstaw do ostygnięcia. Gofry posmaruj kremem czekoladowym i przyłóż drugiego gofra. Odstaw na 2 godziny, by krem zastygł.
RADA: kremem czekoladowym możesz również
i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180oC n 2-3 minuty.<br>Przygotuj krem. Żelatynę zalej odrobiną wody, wymieszaj i na chwilę odstaw, by napęczniała. W kąpieli wodnej rozpuść masło i startą na drobnej tarce czekoladę (do przygotowania kremu najlepsza jest gorzka).<br>W rondelku wymieszaj żelatynę ze śmietanką i stale mieszając, podgrzewaj na małym ogniu, aż żelatyna się rozpuści. Następnie dodaj śmietankę z żelatyną do masy maślano-czekoladowej, dokładnie wymieszaj, dodaj likier (kawowy, czekoladowy, amaretto - do wyboru) i odstaw do ostygnięcia. Gofry posmaruj kremem czekoladowym i przyłóż drugiego gofra. Odstaw na 2 godziny, by krem zastygł.<br>RADA: kremem czekoladowym możesz również
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego