Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 8
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
orzechami i cebulą oraz natką pietruszki.
(8 porcji)

DESER SEFFA
45 dag kuskusu, 7 łyżek masła, po 8 dag obranych migdałów i łuskanych orzechów włoskich, 10 dag daktyli, 3 łyżki cukru, cynamon, cukier puder, sól
Kuskus przygotować według przepisu na opakowaniu, dodając 2 łyżki masła i szczyptę soli. Orzechy i migdały zemleć, wymieszać z cukrem oraz 3 łyżkami masła na gładką masę i połączyć z kuskusem. Daktyle sparzyć, drobno pokroić i dodać z pozostałym masłem do kuskusu. Starannie wymieszać.
Na dużym talerzu uformować kopczyk z kuskusu i posypać go ozdobnie cynamonem. Cukier puder podać w osobnym naczyniu.
(6 porcji)

Z JABŁKIEM
orzechami i cebulą oraz natką pietruszki.<br>(8 porcji)<br><br>&lt;tit1&gt;DESER SEFFA&lt;/tit1&gt;<br>45 dag kuskusu, 7 łyżek masła, po 8 dag obranych migdałów i łuskanych orzechów włoskich, 10 dag daktyli, 3 łyżki cukru, cynamon, cukier puder, sól<br>Kuskus przygotować według przepisu na opakowaniu, dodając 2 łyżki masła i szczyptę soli. Orzechy i migdały zemleć, wymieszać z cukrem oraz 3 łyżkami masła na gładką masę i połączyć z kuskusem. Daktyle sparzyć, drobno pokroić i dodać z pozostałym masłem do kuskusu. Starannie wymieszać.<br>Na dużym talerzu uformować kopczyk z kuskusu i posypać go ozdobnie cynamonem. Cukier puder podać w osobnym naczyniu.<br>(6 porcji)<br><br>&lt;tit1&gt;Z JABŁKIEM
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego