Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
10 min. bez przykrycia.
4. Posypać natką pietruszki i podawać z oddzielnie ugotowanym makaronem


Stek z pieprzem

1. Steki natrzeć po obu stronach 3 łyżeczkami pokruszonego zielonego pieprzu i 2 łyżkami pokruszonego czarnego pieprzu.
2. Masło rozpuścić na patelni, a gdy zacznie się pienić, ułożyć steki i smażyć 2-3 min.
3. Steki zdjąć z patelni, doprawić do smaku przyprawą Mix Warzywny Kotanyi i pozostawić w cieple.
4. Z patelni zlać tłuszcz, polać ją brandy i podgrzać.
5. Mieszając dodać śmietanę i zagotować.
6. Dodać 1 łyżeczkę zielonego pieprzu i odparować sos aż zgęstniej. Ułożyć steki na oddzielnych talerzach, polać sosem
10 min. bez przykrycia.<br>4. Posypać natką pietruszki i podawać z oddzielnie ugotowanym makaronem<br>&lt;gap&gt;<br><br>&lt;tit&gt;Stek z pieprzem&lt;/&gt;<br>&lt;gap&gt;<br>1. Steki natrzeć po obu stronach 3 łyżeczkami pokruszonego zielonego pieprzu i 2 łyżkami pokruszonego czarnego pieprzu.<br>2. Masło rozpuścić na patelni, a gdy zacznie się pienić, ułożyć steki i smażyć 2-3 min.<br>3. Steki zdjąć z patelni, doprawić do smaku przyprawą Mix Warzywny &lt;name type="org"&gt;Kotanyi&lt;/&gt; i pozostawić w cieple.<br>4. Z patelni zlać tłuszcz, polać ją brandy i podgrzać.<br>5. Mieszając dodać śmietanę i zagotować.<br>6. Dodać 1 łyżeczkę zielonego pieprzu i odparować sos aż zgęstniej. Ułożyć steki na oddzielnych talerzach, polać sosem
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego