Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 4
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
5 łyżek porto, 1/2 łyżeczki suszonego estragonu
Melon obrać, umyć, usunąć miąższ z pestkami, a resztę owocu pokroić w plastry grubości 5 mm. Miód wymieszać z musztardą. Na patelni rozgrzać olej z margaryną i obsmażyć plastry szynki (po 1 min z każdej strony), następnie posmarować je 1 łyżką masy miodowej i smażyć jeszcze 2 min. Odstawić w ciepłe miejsce. Do pozostałego po smażeniu tłuszczu włożyć resztę masy miodowej i smażyć w niej 2 min plastry melona. Melon wyjąć, a do sosu wlać porto, przyprawić pokruszonym estragonem i zagotować. Szynkę obłożyć melonem i polać sosem.
Podawać z ziemniakami purée lub z
5 łyżek porto, 1/2 łyżeczki suszonego estragonu<br>Melon obrać, umyć, usunąć miąższ z pestkami, a resztę owocu pokroić w plastry grubości 5 mm. Miód wymieszać z musztardą. Na patelni rozgrzać olej z margaryną i obsmażyć plastry szynki (po 1 min z każdej strony), następnie posmarować je 1 łyżką masy miodowej i smażyć jeszcze 2 min. Odstawić w ciepłe miejsce. Do pozostałego po smażeniu tłuszczu włożyć resztę masy miodowej i smażyć w niej 2 min plastry melona. Melon wyjąć, a do sosu wlać porto, przyprawić pokruszonym estragonem i zagotować. Szynkę obłożyć melonem i polać sosem.<br>Podawać z ziemniakami purée lub z
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego