smaku, podawać mlekiem , zsiadłym mlekiem, z ogórkiem , pomidorem, czymkolwiek, albo spożywać "na żywca".<br>- Czas przygotowania potrawy około 40 minut<br>- Koszt śmieszny.<br>- Potrawa ma bardzo dużo kalorii. Świetna na zmęczenie, zimno. Uważajcie na linię bo będziecie wyglądali tak jak ja (180 cm, 100 kg). <symbol desc="emot"><br>Grzanki<br>Składniki:<br>kromki czerstwego chleba, jajka.<br>W miseczce (talerzu) trzeba "rozciapać" jajka, przedtem dodać odrobinę soli (ostrożnie) i ewentualnie pieprzu.<br>Przez chwilę kromki moczymy z obu stron w tym koglu-moglu i wrzucamy na rozgrzaną patelnię z tłuszczem (najlepiej roztopionym smalcem) po chwili możemy spożywać gorące, chrupiące grzanki. <br>Grzanki z modyfikacjami<br>Jak wyżej, tyle że do kogla-mogla