na patelni, aż się zetną, przyprawić, posypać natką.<br><br><tit>JADŁOSPIS MALUCHA</><br><gap><br><br><tit>Sałatka w mortadeli</><br><gap><br>Groszek zblanszować we wrzątku, osączyć, kalafiora opłukać, podzielić na małe różyczki, ugotować w lekko osolonym wrzątku na półmiękko, groszek, różyczki kalafior i osączoną kukurydzę wymieszać z posiekanym szczypiorkiem, przyprawić do smaku, na patelni rozgrzać olej, położyć plastry mortadeli, poczekać, by wygięły się w kształt miseczek, do każdej wsypać po 1-2 łyżki sałatki, ozdobić cząstką pomidora.<br><br><tit>Omlet z cytrusami</><br><gap><br>Pomarańcze i mandarynki obrać ze skórki, pokroić na kawałki, poddusić z odrobiną wody, białka ubić, wymieszać delikatnie z żółtkami, mąką i odrobiną soli, na maśle usmażyć 2 omlety, na