Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
obrać, podzielić na połówki. Zagotować 1/4 litra wody z cebulą i ziarenkami pieprzu. Wsypać rosół w proszku, włożyć mięso, gotować pod przykryciem 20 min. marchewki oczyścić, umyć, pokroić w plasterki.
Włożyć do mięsa marchewkę. Gotować pod przykryciem przez kolejne 10 min. dodać osączoną z zalewy białą fasolkę z puszki, mrożonkę warzywną, cząber i oregano, gotować kolejne 10 min. wyjąć z garnka schab i cząber. Mięso pokroić w kostkę, ponownie włożyć do zupy. Przyprawić całość do smaku solą i pieprzem. Podawać z chlebem lub pieczonymi ziemniakami.
DUŻO: BETA KAROTENU, BŁONNIKA
Dobra rada!
Mrożone warzywa warto wrzucać do wrzątku bez rozmrażania. Dzięki
obrać, podzielić na połówki. Zagotować 1/4 litra wody z cebulą i ziarenkami pieprzu. Wsypać rosół w proszku, włożyć mięso, gotować pod przykryciem 20 min. marchewki oczyścić, umyć, pokroić w plasterki.<br>Włożyć do mięsa marchewkę. Gotować pod przykryciem przez kolejne 10 min. dodać osączoną z zalewy białą fasolkę z puszki, mrożonkę warzywną, cząber i oregano, gotować kolejne 10 min. wyjąć z garnka schab i cząber. Mięso pokroić w kostkę, ponownie włożyć do zupy. Przyprawić całość do smaku solą i pieprzem. Podawać z chlebem lub pieczonymi ziemniakami.<br>DUŻO: BETA KAROTENU, BŁONNIKA<br>Dobra rada!<br>Mrożone warzywa warto wrzucać do wrzątku bez rozmrażania. Dzięki
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego