Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 2
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
oliwę zachować. Cebulę i czosnek obrać. Cebulę pokroić w drobną kostkę, czosnek posiekać. Pomidory umyć, sparzyć, obrać, oczyścić z pestek i pokroić w drobną kostkę. Oliwę osączoną z muli starannie wymieszać z keczupem, sokiem z cytryny i pieprzem. Dodać cebulę, czosnek, pomidory, paprykę, oliwki, natkę i oregano oraz sól, włożyć mule i wymieszać.
Sałatkę przełożyć do salaterki, przykryć i wstawić do lodówki na 3 godz.
Przed podaniem przybrać sałatkę przekrojonymi oliwkami i zielonym pieprzem.
Podawać z bagietką.
(4 porcje) T.M

Sałatka z selerem
1 puszka muli w sosie własnym lub w innej zalewie, 1 seler (30 dag), 1 czerwone jabłko
oliwę zachować. Cebulę i czosnek obrać. Cebulę pokroić w drobną kostkę, czosnek posiekać. Pomidory umyć, sparzyć, obrać, oczyścić z pestek i pokroić w drobną kostkę. Oliwę osączoną z muli starannie wymieszać z keczupem, sokiem z cytryny i pieprzem. Dodać cebulę, czosnek, pomidory, paprykę, oliwki, natkę i oregano oraz sól, włożyć mule i wymieszać.<br>Sałatkę przełożyć do salaterki, przykryć i wstawić do lodówki na 3 godz.<br>Przed podaniem przybrać sałatkę przekrojonymi oliwkami i zielonym pieprzem.<br>Podawać z bagietką.<br>(4 porcje) &lt;au&gt;T.M&lt;/au&gt;<br><br>&lt;tit1&gt;Sałatka z selerem&lt;/tit1&gt;<br>1 puszka muli w sosie własnym lub w innej zalewie, 1 seler (30 dag), 1 czerwone jabłko
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego