oliwę zachować. Cebulę i czosnek obrać. Cebulę pokroić w drobną kostkę, czosnek posiekać. Pomidory umyć, sparzyć, obrać, oczyścić z pestek i pokroić w drobną kostkę. Oliwę osączoną z muli starannie wymieszać z keczupem, sokiem z cytryny i pieprzem. Dodać cebulę, czosnek, pomidory, paprykę, oliwki, natkę i oregano oraz sól, włożyć mule i wymieszać.<br>Sałatkę przełożyć do salaterki, przykryć i wstawić do lodówki na 3 godz.<br>Przed podaniem przybrać sałatkę przekrojonymi oliwkami i zielonym pieprzem.<br>Podawać z bagietką.<br>(4 porcje) <au>T.M</au><br><br><tit1>Sałatka z selerem</tit1><br>1 puszka muli w sosie własnym lub w innej zalewie, 1 seler (30 dag), 1 czerwone jabłko