Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 2
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
w którym się gotowały, zamieszać i zagotować. Mule rozłożyć na talerze, polać sosem, posypać pieprzem i natką pietruszki.
Podawać gorące z bagietką lub tostami.
(2 porcje) E.G.
Przepisy: Teresa Miazgowska (T.M) i Ewa Goldschneider (E.G.)

Za pomoc w realizacji zdjęć dziękujemy firmie "La Marée", która udostępniła świeże mule i ostrygi użyte do przygotowania prezentowanych potraw.


Warto wiedzieć
* Na naszym rynku małże nie są jeszcze produktem popularnym. W supermarketach, większych sklepach rybnych i spożywczych można już kupić małże w konserwach (w zalewie naturalnej, w białym winie, w sosie morskim, katalońskim, winegret i innych, wędzone albo marynowane) i mrożone - w
w którym się gotowały, zamieszać i zagotować. Mule rozłożyć na talerze, polać sosem, posypać pieprzem i natką pietruszki.<br>Podawać gorące z bagietką lub tostami.<br>(2 porcje) &lt;au&gt;E.G.&lt;/au&gt;<br>Przepisy: &lt;au&gt;Teresa Miazgowska (T.M)&lt;/au&gt; i &lt;au&gt;Ewa Goldschneider (E.G.)&lt;/au&gt;<br><br>Za pomoc w realizacji zdjęć dziękujemy firmie "La Marée", która udostępniła świeże mule i ostrygi użyte do przygotowania prezentowanych potraw.&lt;/div&gt;<br><br><br>&lt;div&gt;&lt;tit&gt;Warto wiedzieć&lt;/tit&gt;<br>* Na naszym rynku małże nie są jeszcze produktem popularnym. W supermarketach, większych sklepach rybnych i spożywczych można już kupić małże w konserwach (w zalewie naturalnej, w białym winie, w sosie morskim, katalońskim, winegret i innych, wędzone albo marynowane) i mrożone - w
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego