Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 2
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
ryżem
1 puszka małży w oleju (10 dag), 1 szklanka ryżu ugotowanego na sypko, 1 czerwone jabłko (12 dag), 1 czerwona cebula (7 dag), 1 czerwona papryka (15 dag), 2 łyżki zielonego groszku z puszki, 2 łyżki koperku
SOS:
2 łyżki soku z cytryny, 3 łyżki oleju pozostałego po osączeniu muli, kilka gałązek koperku, sól, pieprz
Małże osączyć z oleju i pokroić w paski. Jabłko i paprykę umyć, oczyścić z gniazda nasiennego i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i również pokroić w kostkę.
Małże wymieszać z ryżem, jabłkiem, cebulą, papryką, groszkiem i koperkiem.
Przygotować sos: połączyć sok z cytryny, olej osączony
ryżem&lt;/tit1&gt;<br>1 puszka małży w oleju (10 dag), 1 szklanka ryżu ugotowanego na sypko, 1 czerwone jabłko (12 dag), 1 czerwona cebula (7 dag), 1 czerwona papryka (15 dag), 2 łyżki zielonego groszku z puszki, 2 łyżki koperku<br>SOS:<br>2 łyżki soku z cytryny, 3 łyżki oleju pozostałego po osączeniu muli, kilka gałązek koperku, sól, pieprz<br>Małże osączyć z oleju i pokroić w paski. Jabłko i paprykę umyć, oczyścić z gniazda nasiennego i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i również pokroić w kostkę.<br>Małże wymieszać z ryżem, jabłkiem, cebulą, papryką, groszkiem i koperkiem.<br>Przygotować sos: połączyć sok z cytryny, olej osączony
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego