Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
aby makaron się nie kleił, do wody, w której się gotuje, dodaj łyżeczkę masła. Po ugotowaniu przelej makaron zimną wodą.
MIĘSO
WYKWINTNY PASZTET
500 g cielęcej lub wołowej
wątróbki,
100 g wędzonego boczku,
100 g masła,
1 marchewka,
1 pietruszka,
1 cebula,
listek laurowy,
sól,
czarny pieprz ziarnisty,
szczypta gałki muszkatołowej,
2 jajka,
kilka listków sałaty,
natka pietruszki
Wątróbkę dokładnie umyj, oczyść z błon i żyłek i pokrój w niewielkie kawałki. Obierz i opłucz pod strumieniem bieżącej wody marchewkę, pokrój je w plasterki, a cebulę w drobną kostkę.
Wątróbkę z warzywami podsmaż na pokrojonym w paseczki boczku, dodając listek laurowy i
aby makaron się nie kleił, do wody, w której się gotuje, dodaj łyżeczkę masła. Po ugotowaniu przelej makaron zimną wodą.<br>MIĘSO<br>&lt;name type="prod"&gt;WYKWINTNY PASZTET&lt;/&gt;<br> 500 g cielęcej lub wołowej <br>wątróbki,<br>100 g wędzonego boczku,<br>100 g masła,<br>1 marchewka,<br>1 pietruszka,<br>1 cebula,<br>listek laurowy,<br>sól,<br>czarny pieprz ziarnisty,<br>szczypta gałki muszkatołowej,<br>2 jajka,<br>kilka listków sałaty,<br>natka pietruszki<br>Wątróbkę dokładnie umyj, oczyść z błon i żyłek i pokrój w niewielkie kawałki. Obierz i opłucz pod strumieniem bieżącej wody marchewkę, pokrój je w plasterki, a cebulę w drobną kostkę.<br>Wątróbkę z warzywami podsmaż na pokrojonym w paseczki boczku, dodając listek laurowy i
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego