Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
której obtaczasz kotlety, możesz dodać odrobinę startego żółtego sera lub posiekanych orzeszków ziemnych.
Flaki jarzynowe z naleśnikami
pieczeń z pęczaku
* Czas przygotowania zupy 25 minut
* Czas przygotowania II dania 100 minut
Składniki:
cebula, marchew, pietruszka, mały por, kawałek selera i kapusty, 2 łyżki oleju, szczypta mielonej papryki, szczypta imbiru, gałka muszkatołowa, majeranek, sól, pieprz.
Składniki ciasta naleśnikowego: jajko, pół szklanki mąki, pół szklanki mleka.

Przygotowanie:
* Warzywa oczyścić, opłukać i pokroić na małe kawałki. W rondlu rozgrzać olej, włożyć warzywa i mieszając , obsmażyć na złoty kolor. Zalać 5 szklankami wrzącej wody. Doprawić solą i pieprzem. Gotować na małym ogniu 15 minut, aż
której obtaczasz kotlety, możesz dodać odrobinę startego żółtego sera lub posiekanych orzeszków ziemnych.<br> &lt;name type="prod"&gt;Flaki jarzynowe z naleśnikami&lt;/&gt;<br>&lt;name type="prod"&gt;pieczeń z pęczaku&lt;/&gt;<br>* Czas przygotowania zupy 25 minut<br>* Czas przygotowania II dania 100 minut<br>Składniki:<br>cebula, marchew, pietruszka, mały por, kawałek selera i kapusty, 2 łyżki oleju, szczypta mielonej papryki, szczypta imbiru, gałka muszkatołowa, majeranek, sól, pieprz.<br>Składniki ciasta naleśnikowego: jajko, pół szklanki mąki, pół szklanki mleka.<br>&lt;page nr=6&gt;<br>Przygotowanie: <br>* Warzywa oczyścić, opłukać i pokroić na małe kawałki. W rondlu rozgrzać olej, włożyć warzywa i mieszając , obsmażyć na złoty kolor. Zalać 5 szklankami wrzącej wody. Doprawić solą i pieprzem. Gotować na małym ogniu 15 minut, aż
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego