której obtaczasz kotlety, możesz dodać odrobinę startego żółtego sera lub posiekanych orzeszków ziemnych.<br> <name type="prod">Flaki jarzynowe z naleśnikami</><br><name type="prod">pieczeń z pęczaku</><br>* Czas przygotowania zupy 25 minut<br>* Czas przygotowania II dania 100 minut<br>Składniki:<br>cebula, marchew, pietruszka, mały por, kawałek selera i kapusty, 2 łyżki oleju, szczypta mielonej papryki, szczypta imbiru, gałka muszkatołowa, majeranek, sól, pieprz.<br>Składniki ciasta naleśnikowego: jajko, pół szklanki mąki, pół szklanki mleka.<br><page nr=6><br>Przygotowanie: <br>* Warzywa oczyścić, opłukać i pokroić na małe kawałki. W rondlu rozgrzać olej, włożyć warzywa i mieszając , obsmażyć na złoty kolor. Zalać 5 szklankami wrzącej wody. Doprawić solą i pieprzem. Gotować na małym ogniu 15 minut, aż