Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
na świecie. Każdego roku jej produkcja sięga 3 mln ton, z czego 20 proc. przypada na herbatę czarną. Posiada walory smakowe i zapachowe, pomaga zachować jasny umysł, a herbata zielona daje wiele zdrowotnych korzyści. Pierwszy zapis dotyczący leczniczej właściwości herbaty znalazł się w księdze medycyny chińskiej w 2737 r. p.n.e.
Chińczycy zaparzali liście herbaty, już 5000 lat temu. Kulturę picia zielonej herbaty zawdzięczamy im i buddyzmowi, który przez stulecia pielęgnował i kultywował tę tradycje, podkreślając charakterystyczne i najwartościowsze cechy naparu. W cieniu świątyń Buddy picie zielonej herbaty nabrało cech aktu mentalnego i religijnego. Mnisi pierwsi wykazali, że może być
na świecie. Każdego roku jej produkcja sięga 3 mln ton, z czego 20 proc. przypada na herbatę czarną. Posiada walory smakowe i zapachowe, pomaga zachować jasny umysł, a herbata zielona daje wiele zdrowotnych korzyści. Pierwszy zapis dotyczący leczniczej właściwości herbaty znalazł się w księdze medycyny chińskiej w 2737 r. p.n.e.<br>Chińczycy zaparzali liście herbaty, już 5000 lat temu. Kulturę picia zielonej herbaty zawdzięczamy im i buddyzmowi, który przez stulecia pielęgnował i kultywował tę tradycje, podkreślając charakterystyczne i najwartościowsze cechy naparu. W cieniu świątyń Buddy picie zielonej herbaty nabrało cech aktu mentalnego i religijnego. Mnisi pierwsi wykazali, że może być
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego