Typ tekstu: Strona internetowa
Autor: Łukasz
Tytuł: strona o żeglarstwie
Rok wydania: 2004
Rok powstania: 2005
do jedzenia a nie opychać się ciągle konserwantami i kiełbasą zwęglaną na ognisku.
Następne dwa przepisy Piotra nadesłane 28.08.2001
Zupa cebulowa- coś dla smakoszy
Z pewną taką nieśmiałością przedstawiam ten przepis. Jest to prawdopodobnie staropolski (właściwie chłopski a co za tym idzie powinien trafiać na królewskie stoły przepis na "coś" z niczego.
Przyrządzenie tej zupy jest trudne i łatwe zarazem. W głównej mierze zależy od cierpliwości, odporności na zapach cebuli i w przypadku żeglarstwa morskiego, stanu morza . Ma jednak tę zaletę ,że jest potrawą niebanalną, w smaku oczywiście.
Do dzieła. (albo: do garów)
Potrzebne będą: Garnek 5-6 litrowy, 6
do jedzenia a nie opychać się ciągle konserwantami i kiełbasą zwęglaną na ognisku.<br>Następne dwa przepisy Piotra nadesłane 28.08.2001 <br>Zupa cebulowa- coś dla smakoszy<br>Z pewną taką nieśmiałością przedstawiam ten przepis. Jest to prawdopodobnie staropolski (właściwie chłopski a co za tym idzie powinien trafiać na królewskie stoły &lt;symbol desc="emot"&gt; przepis na "coś" z niczego.<br>Przyrządzenie tej zupy jest trudne i łatwe zarazem. W głównej mierze zależy od cierpliwości, odporności na zapach cebuli i w przypadku żeglarstwa morskiego, stanu morza &lt;symbol desc="emot"&gt;. Ma jednak tę zaletę ,że jest potrawą niebanalną, w smaku oczywiście.<br>Do dzieła. (albo: do garów)<br>Potrzebne będą: Garnek 5-6 litrowy, 6
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego