Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Przegląd Wojsk Lądowych
Nr: 1
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
dostarcza się do kompanijnych punktów żywienia. Punkty te to miejsca w rejonie kompanii wyznaczone przez dowódcę, w których przyjmuje się i wydaje dostarczone z batalionowego punktu żywnościowego gorące posiłki i suche należności. Czas i sposób ich wydawania określa dowódca kompanii. Kompanijny punkt żywienia nie jest elementem stałym, lecz organizowanym tylko na czas przyjęcia i wydawania posiłku. Kompaniom (bateriom) działającym przez dłuższy czas samodzielnie poza ugrupowaniem batalionu (dywizjonu) może być przydzielona z batalionowego punktu żywienia jedna kuchnia polowa i wówczas kompanijnego punktu żywienia organizuje się jako element stały. Kompanii można też przydzielić suchy prowiant na cały czas wykonywania zadania poza ugrupowaniem batalionu.
[...]
Za
dostarcza się do kompanijnych punktów żywienia. Punkty te to miejsca w rejonie kompanii wyznaczone przez dowódcę, w których przyjmuje się i wydaje dostarczone z batalionowego punktu żywnościowego gorące posiłki i suche należności. Czas i sposób ich wydawania określa dowódca kompanii. Kompanijny punkt żywienia nie jest elementem stałym, lecz organizowanym tylko na czas przyjęcia i wydawania posiłku. Kompaniom (bateriom) działającym przez dłuższy czas samodzielnie poza ugrupowaniem batalionu (dywizjonu) może być przydzielona z batalionowego punktu żywienia jedna kuchnia polowa i wówczas kompanijnego punktu żywienia organizuje się jako element stały. Kompanii można też przydzielić suchy prowiant na cały czas wykonywania zadania poza ugrupowaniem batalionu.<br>[...]<br>Za
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego