Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
tak, by była puszysta i nie opadała.
Bardzo delikatnie przełożyć masę sufletową do naczynia i natychmiast wstawić je do gorącego piekarnika.
SER, JAJKA I MLEKO 1
Słodkie suflety
Niewiele jest deserów, robiących tak duże wrażenie na gościach, jak klasyczny waniliowy suflet. Prawdziwe łasuchy uwielbiają ten wykwintny specjał. Należy go podawać na gorąco, najlepiej prosto z piekarnika.
SUFLET WANILIOWY

SKŁADNIKI
50 g roztopionego masła oraz odrobina masła do posmarowania formy
75 g (1/3 szkl.) cukru i szczypta cukru do posypania formy
pół rozdrobnionej laski wanilii
225 ml (niespełna szkl.) mleka
50 g (ok. 1/3 szkl.) mąki
5 białek
4 żółtka
cukier
tak, by była puszysta i nie opadała.<br>Bardzo delikatnie przełożyć masę sufletową do naczynia i natychmiast wstawić je do gorącego piekarnika.<br>SER, JAJKA I MLEKO 1<br>Słodkie suflety<br>Niewiele jest deserów, robiących tak duże wrażenie na gościach, jak klasyczny waniliowy suflet. Prawdziwe łasuchy uwielbiają ten wykwintny specjał. Należy go podawać na gorąco, najlepiej prosto z piekarnika.<br>SUFLET WANILIOWY<br>&lt;gap&gt;<br>SKŁADNIKI<br>50 g roztopionego masła oraz odrobina masła do posmarowania formy<br>75 g (1/3 szkl.) cukru i szczypta cukru do posypania formy<br>pół rozdrobnionej laski wanilii<br>225 ml (niespełna szkl.) mleka<br>50 g (ok. 1/3 szkl.) mąki<br>5 białek<br>4 żółtka<br>cukier
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego