Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
pieprzu. Podgrzać. podawać z frytkami.
Rolady z drobiu faszerowane szynka i żółtym serem

pierś z indyka (ok. 800 g), 80 g sera edamskiego (w plastrach), 100 g szynki (w plastrach), 4 łyżki oleju, sól, pieprz, jajko, 2 łyżki łagodnego keczupu,, 2 łyżki tartej bulki, łyżka mąki
Mięso opłukać, przeciąć poprzecznie na pół. Każdy płat lekko zbić, formując prostokąt. Oprószyć solą i pieprzem. Z wierzchu posmarować keczupem.
Na mięsie ułożyć plastry sera, a następnie szynki. Mocno zrolować. Spiąć wykałaczkami.
Każdą roladę obtoczyć najpierw w mące, a następnie w roztrzepanym jajku i bułce. Smażyć na oleju ze wszystkich stron na zloty kolor. Podawać na
pieprzu. Podgrzać. podawać z frytkami.<br>Rolady z drobiu faszerowane szynka i żółtym serem<br>&lt;gap&gt;<br>pierś z indyka (ok. 800 g), 80 g sera edamskiego (w plastrach), 100 g szynki (w plastrach), 4 łyżki oleju, sól, pieprz, jajko, 2 łyżki łagodnego keczupu,, 2 łyżki tartej bulki, łyżka mąki<br>Mięso opłukać, przeciąć poprzecznie na pół. Każdy płat lekko zbić, formując prostokąt. Oprószyć solą i pieprzem. Z wierzchu posmarować keczupem.<br>Na mięsie ułożyć plastry sera, a następnie szynki. Mocno zrolować. Spiąć wykałaczkami.<br>Każdą roladę obtoczyć najpierw w mące, a następnie w roztrzepanym jajku i bułce. Smażyć na oleju ze wszystkich stron na zloty kolor. Podawać na
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego