Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
i lekko pikantnych) i chudą gotowaną szynkę pokrój w średniej wielkości kostkę.
Wiśnie dokładnie umyj pod strumieniem bieżącą wody, osącz na papierowym ręczniku i usuń pestki, kilka w całości pozostaw do dekoracji.
Łodygi selera naciowego umyj i pokrój w małe kawałki.
W lekko osolonej wodzie ugotuj makaron (świderki, kolanka itp.) na półtwardo i dokładnie odcedź. Przygotowane składniki przełóż do głębokiej salaterki, najlepiej z przezroczystego szkła.
Ocet winny wymieszaj z olejem albo oliwą z oliwek, dodaj ugotowane na twardo żółtko, dopraw solą i pieprzem do smaku, wymieszaj, by powstał gładki, jednolity sos.
Polej nim sałatkę bezpośrednio przed podaniem i delikatnie przemieszaj.
Sałatka wyglądać
i lekko pikantnych) i chudą gotowaną szynkę pokrój w średniej wielkości kostkę.<br>Wiśnie dokładnie umyj pod strumieniem bieżącą wody, osącz na papierowym ręczniku i usuń pestki, kilka w całości pozostaw do dekoracji.<br>Łodygi selera naciowego umyj i pokrój w małe kawałki.<br>W lekko osolonej wodzie ugotuj makaron (świderki, kolanka itp.) na półtwardo i dokładnie odcedź. Przygotowane składniki przełóż do głębokiej salaterki, najlepiej z przezroczystego szkła.<br>Ocet winny wymieszaj z olejem albo oliwą z oliwek, dodaj ugotowane na twardo żółtko, dopraw solą i pieprzem do smaku, wymieszaj, by powstał gładki, jednolity sos.<br>Polej nim sałatkę bezpośrednio przed podaniem i delikatnie przemieszaj.<br>Sałatka wyglądać
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego