w żar ogniska (jak ziemniaki)<br>Ryby - na patyku, ale najlepiej na grillu. <br>5. Flaki zamojskie + fasolka po bretońsku(Cezary Żochowski), koniecznie w jednym garnku.<br>Odkrycie kulinarne poprzedniego sezonu. <br>6. Świetna wyżerka jest jajecznica sznurkowa(Sebastian Dobrowolski). Ugotowany makaron podsmażasz trochę na patelni z tłuszczem, dodajesz kiełbasę, boczek, cebule, dalej podsmażasz (na wyczucie), dodajesz jajka (powinny stanowić ok. 1/3 objętości potrawy lub mniej), dodajesz soli. <br>7. Ja preferuje fasolkę po bretońsku z makaronem(Mirek Księżyk), do smaku można dodać ketchup lub inne smakołyki prosto z zezy, pychota, seryjnie! Ale co byście nie powiedzieli to kielbacha z grilla i <orig>pyffko</> rulez<symbol desc="emot"> <br>8. Fasolka