Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
o pojemności 0,5 l posmarować masłem i wysypać tartą bułką. Łososia ułożyć w płytkim żaroodpornym naczyniu i wlać do niego 150 ml mleka, tak by zakryć rybę do połowy. Dodać listek laurowy, cebulę, pieprz, przykryć i piec w piekarniku 30 minut. Po upieczeniu przelać mleko przez sitko do innego naczynia i odstawić na bok. Rybę rozdrobnić widelcem i również odstawić.
2 Liście szpinaku wypłukać i wysuszyć. Włożyć je do dużego, lecz nie aluminiowego rondla i postawić na małym ogniu. Gotować powoli przez 5 minut, aż liście staną się miękkie. Odcedzić, ostudzić i drobno posiekać.
3 Masło rozpuścić, połączyć z mąką
o pojemności 0,5 l posmarować masłem i wysypać tartą bułką. Łososia ułożyć w płytkim żaroodpornym naczyniu i wlać do niego 150 ml mleka, tak by zakryć rybę do połowy. Dodać listek laurowy, cebulę, pieprz, przykryć i piec w piekarniku 30 minut. Po upieczeniu przelać mleko przez sitko do innego naczynia i odstawić na bok. Rybę rozdrobnić widelcem i również odstawić. <br>2 Liście szpinaku wypłukać i wysuszyć. Włożyć je do dużego, lecz nie aluminiowego rondla i postawić na małym ogniu. Gotować powoli przez 5 minut, aż liście staną się miękkie. Odcedzić, ostudzić i drobno posiekać.<br>3 Masło rozpuścić, połączyć z mąką
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego