Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
bądź oliwę z odrobiną ostrej musztardy.
DOBRE RADY
CIASTO
ROLADA BISZKOPTOWA

Na ciasto:
1 puszka (250 ml) zagęszczonego mleka,
1 szklanka mąki pszennej,
2 jajka,
0,5 łyżeczki sody oczyszczonej,
szczypta soli
Nadzienie:
100 g dowolnego dżemu,
50 g cukru,
owoce kandyzowane,
czekolada do dekoracji
Zgęszczone mleko przelej do głębokiego naczynia, wbij dwa jajka i ubij mikserem na jednolitą masę. Dodaj przesianą mąkę, sodę oczyszczoną (wcześniej wymieszaj ją z odrobina octu) i szczyptę soli. Jeszcze raz ubij mikserem na gładkie ciasto.
Natłuszczonym z obu stron papierem pergaminowym wyłóż płaską blachę do pieczenia i wyłóż na nią przygotowane ciasto. Wstaw blachę do
bądź oliwę z odrobiną ostrej musztardy.<br>&lt;tit&gt;DOBRE RADY&lt;/&gt;<br>CIASTO<br>ROLADA BISZKOPTOWA<br>&lt;gap&gt;<br>Na ciasto:<br>1 puszka (250 ml) zagęszczonego mleka,<br>1 szklanka mąki pszennej,<br>2 jajka,<br>0,5 łyżeczki sody oczyszczonej,<br>szczypta soli<br>Nadzienie:<br>100 g dowolnego dżemu, <br>50 g cukru,<br>owoce kandyzowane,<br>czekolada do dekoracji<br>Zgęszczone mleko przelej do głębokiego naczynia, wbij dwa jajka i ubij mikserem na jednolitą masę. Dodaj przesianą mąkę, sodę oczyszczoną (wcześniej wymieszaj ją z odrobina octu) i szczyptę soli. Jeszcze raz ubij mikserem na gładkie ciasto.<br>Natłuszczonym z obu stron papierem pergaminowym wyłóż płaską blachę do pieczenia i wyłóż na nią przygotowane ciasto. Wstaw blachę do
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego