Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
ma tylko 121 kcal). Bardziej kaloryczną skórę można zdjąć przed przyrządzaniem mięsa, lecz to właśnie ona jest dla niektórych największym przysmakiem...
TECHNIKI
MIĘSO, DROB I DZICZYZNA 1
Faszerowanie
1 Nadzienie schłodzić. Farsz, zawierający zboża (np. ryż), pęcznieje podczas pieczenia, dlatego nie należy wkładać go zbyt wiele do kurczaka.
2 Kurczaka nadziewać farszem od tyłu. Nie warto przesadzać z ilością masy. To wydłuży czas pieczenia, a mięso może się przesuszyć.
Szef kuchni radzi
Zanim zaczniesz faszerować kurczaka, sprawdź, czy jest w środku czysty.
Uwaga!
Przy nadzieniu mięsnym, do czasu pieczenia należy dodać pół godziny.
Sznurowanie
Jeżeli można, warto zrezygnować ze sznurowania nóg
ma tylko 121 kcal). Bardziej kaloryczną skórę można zdjąć przed przyrządzaniem mięsa, lecz to właśnie ona jest dla niektórych największym przysmakiem...<br>TECHNIKI<br>MIĘSO, DROB I DZICZYZNA 1<br>Faszerowanie<br>1 Nadzienie schłodzić. Farsz, zawierający zboża (np. ryż), pęcznieje podczas pieczenia, dlatego nie należy wkładać go zbyt wiele do kurczaka.<br>2 Kurczaka nadziewać farszem od tyłu. Nie warto przesadzać z ilością masy. To wydłuży czas pieczenia, a mięso może się przesuszyć.<br>Szef kuchni radzi<br>Zanim zaczniesz faszerować kurczaka, sprawdź, czy jest w środku czysty.<br>Uwaga!<br>Przy nadzieniu mięsnym, do czasu pieczenia należy dodać pół godziny.<br>Sznurowanie<br>Jeżeli można, warto zrezygnować ze sznurowania nóg
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego