Typ tekstu: Książka
Autor: Rojek Tadeusz
Tytuł: Jak to się je
Rok: 1992
przypiętych do obrusa, wstążkami, a przy każdym nakryciu położyć maleńkie bukieciki kwiatów. Na środku stołu, który zazwyczaj jest dość długi, kładzie się płytę lustrzaną, a na niej wazę z kwiatami. Urodę stołu znakomicie podniosą antyczne lichtarze ze świecami, kryształy i srebra. Stół musi być wesoły, jasny i samym swoim wyglądem nastrajać pogodnie. Miła atmosfera zależy oczywiście od zebranych przy stole gości i tu żadnych reguł ani przepisów być nie może. Przede wszystkim jednak uśmiech. O reszcie pomyśli szef kuchni, którym niekoniecznie musi być profesjonalny kuchmistrz.

Nie ma kolacji bez dekoracji

Dekoracja stołu przed każdym przyjęciem, małym i dużym, kameralnym i ceremonialnym
przypiętych do obrusa, wstążkami, a przy każdym nakryciu położyć maleńkie bukieciki kwiatów. Na środku stołu, który zazwyczaj jest dość długi, kładzie się płytę lustrzaną, a na niej wazę z kwiatami. Urodę stołu znakomicie podniosą antyczne lichtarze ze świecami, kryształy i srebra. Stół musi być wesoły, jasny i samym swoim wyglądem nastrajać pogodnie. Miła atmosfera zależy oczywiście od zebranych przy stole gości i tu żadnych reguł ani przepisów być nie może. Przede wszystkim jednak uśmiech. O reszcie pomyśli szef kuchni, którym niekoniecznie musi być profesjonalny kuchmistrz.<br><br>&lt;tit&gt;Nie ma kolacji bez dekoracji&lt;/&gt;<br><br>Dekoracja stołu przed każdym przyjęciem, małym i dużym, kameralnym i ceremonialnym
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego