Typ tekstu: Strona internetowa
Autor: Witold Karol Borowski
Tytuł: strona o książkach, fotografii, Bieszczadach, żółwiach i kulinariach
Rok: 2003
dziczyzna)
1,6 kg
kiełbasa zwykła (ogniskowa, biwakowa, wiejska)
1 kg
boczek wędzony
0,6 kg
smalec
20 dag
śliwki suszone (węgierki, mocno dymione)
0,4 kg
rodzynki
10 dag
borowiki suszone (ewentualnie pół na pół z podgrzybkami)
jeśli grzyby dajemy świeże - trzy razy więcej

12 dag
miód (lejący i naturalnie, że naturalny)
4 łyżki
cebule (średniej wielkości)
2 sztuki
owoce jałowca
24 sztuki
igliwie jałowca (świeże)
2 łyżeczki
piwo "Leżajsk" jasne, pełne (najlepiej beczkowe)
1/2 litra
PRZYPRAWY: sól (z umiarem), pieprz mielony (mało), pieprz czarny (24 kulki), ziele angielskie (12 kulek), liść laurowy (kilka), majeranek (średnio), szałwia (ciut), mięta
dziczyzna)<br>1,6 kg<br>kiełbasa zwykła (ogniskowa, biwakowa, wiejska)<br>1 kg<br>boczek wędzony<br>0,6 kg<br>smalec<br>20 dag<br>śliwki suszone (węgierki, mocno dymione)<br>0,4 kg<br>rodzynki<br>10 dag<br>borowiki suszone (ewentualnie pół na pół z podgrzybkami)<br>jeśli grzyby dajemy świeże - trzy razy więcej<br><br>12 dag<br>miód (lejący i naturalnie, że naturalny)<br>4 łyżki<br>cebule (średniej wielkości)<br>2 sztuki<br>owoce jałowca<br>24 sztuki<br>igliwie jałowca (świeże)<br>2 łyżeczki<br>piwo "Leżajsk" jasne, pełne (najlepiej beczkowe)<br>1/2 litra<br>PRZYPRAWY: sól (z umiarem), pieprz mielony (mało), pieprz czarny (24 kulki), ziele angielskie (12 kulek), liść laurowy (kilka), majeranek (średnio), szałwia (ciut), mięta
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego