Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Cosmopolitan
Nr: 4
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
na jego konsystencję - im bardziej skrystalizowany, tym lepiej. Miód bardzo krótko zachowuje płynną postać. Jeżeli długo się nie krystalizuje, oznacza to, że był przechowywany w zbyt wysokiej temperaturze i tym sposobem stał się zwyczajnym słodzikiem pozbawionym witamin.

Osłodź sobie życie
Pyszny, słodki miód z powodzeniem zastąpi cukier, a jest od niego bardziej wartościowy: zawiera cenne witaminy i minerały! Do herbaty lub ciasta wybieraj jasne miody, ponieważ są łagodniejsze niż ciemne, które często mają ziołowy posmak. Cukry, czyli węglowodany, są podstawowym źródłem energii. Aby organizm mógł z nich korzystać, cukry złożone muszą zostać podzielone na proste. W skład miodu wchodzą głównie glukoza i
na jego konsystencję - im bardziej skrystalizowany, tym lepiej. Miód bardzo krótko zachowuje płynną postać. Jeżeli długo się nie krystalizuje, oznacza to, że był przechowywany w zbyt wysokiej temperaturze i tym sposobem stał się zwyczajnym słodzikiem pozbawionym witamin.<br><br>Osłodź sobie życie<br>Pyszny, słodki miód z powodzeniem zastąpi cukier, a jest od niego bardziej wartościowy: zawiera cenne witaminy i minerały! Do herbaty lub ciasta wybieraj jasne miody, ponieważ są łagodniejsze niż ciemne, które często mają ziołowy posmak. Cukry, czyli węglowodany, są podstawowym źródłem energii. Aby organizm mógł z nich korzystać, cukry złożone muszą zostać podzielone na proste. W skład miodu wchodzą głównie glukoza i
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego