Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Przegląd Wojsk Lądowych
Nr: 1
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
należności żywnościowych. W czasie przejazdu powinni oni otrzymywać posiłki gotowane nie mniej niż dwa razy na dobę.
Rannych i chorych przebywających w kompanijnym gnieździe rannych lub w batalionowym punkcie opatrunkowym - ze względu na krótki okres oczekiwania na dalszą ewakuację nie żywi się. W punktach tych żołnierze ranni w brzuch oraz nieprzytomni mogą otrzymywać jedynie napoje (kawę lub przegotowaną wodę).
Jeńcy wojenni otrzymują zazwyczaj gotowane posiłki dwa-trzy razy dziennie. Przyrządza się je przede wszystkim z produktów pochodzących ze zdobyczy wojennych. Jeńcom należy zapewnić dostateczną ilość napojów w postaci kawy (po 0,5 l na śniadanie i kolację) oraz niezbędną ilość przegotowanej
należności żywnościowych. W czasie przejazdu powinni oni otrzymywać posiłki gotowane nie mniej niż dwa razy na dobę. <br>Rannych i chorych przebywających w kompanijnym gnieździe rannych lub w batalionowym punkcie opatrunkowym - ze względu na krótki okres oczekiwania na dalszą ewakuację nie żywi się. W punktach tych żołnierze ranni w brzuch oraz nieprzytomni mogą otrzymywać jedynie napoje (kawę lub przegotowaną wodę).<br>Jeńcy wojenni otrzymują zazwyczaj gotowane posiłki dwa-trzy razy dziennie. Przyrządza się je przede wszystkim z produktów pochodzących ze zdobyczy wojennych. Jeńcom należy zapewnić dostateczną ilość napojów w postaci kawy (po 0,5 l na śniadanie i kolację) oraz niezbędną ilość przegotowanej
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego