Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Cosmopolitan
Nr: 7
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
co razem z Caesarem Ritzem założył pierwszą na świecie restaurację á la carte... Ale to było w Londynie, w londyńskim Savoyu. Proszę, jakie proste: wszystko się ładnie łączy, pasuje do siebie: Paryż, Londyn, Warszawa. Joasia jest osobą, o której przyjęciach krążą w Warszawie legendy. Nie o kuchni, ale o przyjęciach - nieważne, czy dla dwóch osób czy dla dwudziestu, wszystko jest tak przemyślane, przyrządzone i podane, że zawsze jest to przyjęcie. Nie, nie myślała o kursach we Francji - Escoffiera zna tylko z zagranicznych czasopism oraz książek kucharskich, które zbiera i czytuje do poduszki. Ostatnio czyta Paula Bocusa, nestora nouvelle cuisine, która w
co razem z Caesarem Ritzem założył pierwszą na świecie restaurację á la carte... Ale to było w Londynie, w londyńskim Savoyu. Proszę, jakie proste: wszystko się ładnie łączy, pasuje do siebie: Paryż, Londyn, Warszawa. Joasia jest osobą, o której przyjęciach krążą w Warszawie legendy. Nie o kuchni, ale o przyjęciach - nieważne, czy dla dwóch osób czy dla dwudziestu, wszystko jest tak przemyślane, przyrządzone i podane, że zawsze jest to przyjęcie. Nie, nie myślała o kursach we Francji - Escoffiera zna tylko z zagranicznych czasopism oraz książek kucharskich, które zbiera i czytuje do poduszki. Ostatnio czyta Paula Bocusa, nestora nouvelle cuisine, która w
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego