Typ tekstu: Strona internetowa
Autor: Łukasz
Tytuł: strona o żeglarstwie
Rok wydania: 2004
Rok powstania: 2005
dymkę (jedną na porcję) pokroić w 3-centymetrowe kawałki. Paprykę chilli (dla mnie conajmniej jedną), otworzyć, oczyścić z pestek i pokroić w paski mniej więcej 1x3 cm. Korzeń imbiru oskrobać i pokroić w plastry nie grubsze niż 3 mm, nie każdy lubi imbir w plastrach więc lepiej jest znoszony przez niewprawnych smakoszy w postaci drobnej kostki (posiekanego wychodzi ze dwie łyżki na porcję). Jeśli ktoś lubi dużo warzyw można jeszcze dodać bambus z puszki lub pokrojoną w drobne paseczki marchew.
Przygotowujemy sos, jak panierkę ale bez jajka i więcej wody (do konsystencji mleka) Do woka lub głębokiego garnka wlewamy ok 1
dymkę (jedną na porcję) pokroić w 3-centymetrowe kawałki. Paprykę chilli (dla mnie conajmniej jedną), otworzyć, oczyścić z pestek i pokroić w paski mniej więcej 1x3 cm. Korzeń imbiru oskrobać i pokroić w plastry nie grubsze niż 3 mm, nie każdy lubi imbir w plastrach więc lepiej jest znoszony przez niewprawnych smakoszy w postaci drobnej kostki (posiekanego wychodzi ze dwie łyżki na porcję). Jeśli ktoś lubi dużo warzyw można jeszcze dodać bambus z puszki lub pokrojoną w drobne paseczki marchew.<br>Przygotowujemy sos, jak panierkę ale bez jajka i więcej wody (do konsystencji mleka) Do woka lub głębokiego garnka wlewamy ok 1
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego