podać w naczyniu, w którym danie było przyrządzane (carbonare należy jeść bardzo ciepłą).<br>WARTO WIEDZIEĆ: Carbonara ma wiele wersji. Jedni robią j z całymi jajami, inni tylko z żółtkami. Nie wszyscy dodają też cebulę i śmietanę, a są i tacy, którzy wlewają do jaj trochę białego wytrawnego wina. Jedno pozostaje niezmienne - zawsze przyrządza się ją ze spaghetti.<br><gap><br><name type="prod">Rigatoni</> con peperon e olive<br><name type="prod">Rigatoni</> z papryką i oliwkami<br>40 dag <name type="prod">rigatoni</>, 2 strąki papryki (czerwonej i żółtej), łyżka posiekanej natki pietruszki, 20-24 zielone oliwki bez pestek, 1-2 ząbki czosnku, 4 łyżki oliwy, 1-2 peperoncino, sól<br>MOŻNA TAKŻE UZYĆ:<br><name type="prod">fusilli