Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
g ziemniaków,
3 średnie marchewki,
1 cebula,
3 jajka,
majonez do smaku,
sól,
pieprz,
zielenina,
kilka liści sałaty,
olej do smażenia
Ugotuj mięso do miękkości (najlepiej użyć filetów drobiowych albo mięsa z piersi indyka). Możesz też wykorzystać mięso z rosołu, oczywiście wcześniej oddzielając je od kości.
Ugotowane mięso pokrój ostrym nożem w cieniutkie paseczki. Dokładnie obierz i umyj marchewki i ziemniaki, pokrój je w słomkę albo zetrzyj na tarce do jarzyn. Cebulę pokrój w drobniutką kostkę. Następnie oddzielnie podsmaż warzywa do miękkości na dobrze rozgrzanym oleju. Powinny mieć jasnozłocisty kolor. Płaski półmisek wyłóż dokładnie opłukanymi i osączonymi z wody liśćmi sałaty
g ziemniaków,<br>3 średnie marchewki,<br>1 cebula,<br>3 jajka,<br>majonez do smaku,<br>sól,<br>pieprz,<br>zielenina,<br>kilka liści sałaty,<br>olej do smażenia<br>Ugotuj mięso do miękkości (najlepiej użyć filetów drobiowych albo mięsa z piersi indyka). Możesz też wykorzystać mięso z rosołu, oczywiście wcześniej oddzielając je od kości.<br>Ugotowane mięso pokrój ostrym nożem w cieniutkie paseczki. Dokładnie obierz i umyj marchewki i ziemniaki, pokrój je w słomkę albo zetrzyj na tarce do jarzyn. Cebulę pokrój w drobniutką kostkę. Następnie oddzielnie podsmaż warzywa do miękkości na dobrze rozgrzanym oleju. Powinny mieć jasnozłocisty kolor. Płaski półmisek wyłóż dokładnie opłukanymi i osączonymi z wody liśćmi sałaty
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego