i pokroić w cienkie plasterki. Pieczarki usmażyć na maśle na złoty kolor, dodać czosnek i doprawić solą oraz pieprzem. Przygotować sos pieczeniowy według przepisu podanego na opakowaniu i połączyć go z grzybami, pomidorami, śmietaną i natką pietruszki. Przed podaniem pokroić mięso w cienkie plastry, ułożyć na talerzach, polać sosem i obłożyć pieczarkami.<br>Deser z bananów i kaszy kukurydzianej z sosem z czarnych porzeczek<br>4 banany (80 dag), 4 pomarańcze (60 dag); do przybrania: listki mięty lub melisy<br><br><tit>KASZA</><br><br>25 dag kaszy kukurydzianej, 1 l mleka, 2 łyżki masła, cukier, sól<br><br><tit>SOS</><br><br>50 dag czarnych porzeczek (mogą być mrożone), 4 łyżki cukru