Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
dopóki woda nie zamarznie.
3 Ułożyć między miskami kolejną partię kwiatów, ziół lub owoców i powoli zalewać je zimną wodą tak, aby były w niej w całości zanurzone. Zamrozić. Nalać do pełna lodowatej wody i ponownie zamrozić.
4 Mniejsze naczynie napełnić letnią wodą (nie gorącą!), lekko potrząsnąć miskami, aby się obluzowały i wyjąć mniejszą. Zanurzyć spód większej miski w letniej wodzie, by odłączyła się od lodu i wyjąć lodową misę. Trzymać w zamrażarce aż będzie potrzebna.

Kwiaty, zioła i owoce
Naczynia
Można posłużyć się niemal wszystkimi rodzajami naczyń, o ile mają ten sam kształt. Na porcję deseru lub przekąski dla 4
dopóki woda nie zamarznie.<br>3 Ułożyć między miskami kolejną partię kwiatów, ziół lub owoców i powoli zalewać je zimną wodą tak, aby były w niej w całości zanurzone. Zamrozić. Nalać do pełna lodowatej wody i ponownie zamrozić.<br> 4 Mniejsze naczynie napełnić letnią wodą (nie gorącą!), lekko potrząsnąć miskami, aby się obluzowały i wyjąć mniejszą. Zanurzyć spód większej miski w letniej wodzie, by odłączyła się od lodu i wyjąć lodową misę. Trzymać w zamrażarce aż będzie potrzebna.<br>&lt;gap&gt;<br>Kwiaty, zioła i owoce<br>Naczynia<br>Można posłużyć się niemal wszystkimi rodzajami naczyń, o ile mają ten sam kształt. Na porcję deseru lub przekąski dla 4
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego