Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 46
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
ową pizzę jadł.
Mój limit pecha w pizzerii "Primavera" okazał się tak głęboki, jak tegoroczny spadek złotówki i znalazł swój obraz w postaci żeberek wieprzowych w miodzie, które przyszło mi skonsumować. Po pierwsze, danie przyrządzono kilka dni wcześniej lub, ujmijmy to inaczej - o kilka dni za wcześnie. Charakterystyczny zapaszek wielokrotnie odgrzewanych kości jak wyrzut sumienia kucharza unosił się nad mym talerzem i nie była to bynajmniej dla niego okoliczność łagodząca. Po drugie, żeberka w miodzie mają mieć kolor złoty, a ich wierzch musi być chrupiący, jak skórka świeżego chleba. Niestety, maź, w której utytłano owe świńskie żebra, przypominała gumę arabską i
ową pizzę jadł.<br>Mój limit pecha w pizzerii "Primavera" okazał się tak głęboki, jak tegoroczny spadek złotówki i znalazł swój obraz w postaci żeberek wieprzowych w miodzie, które przyszło mi skonsumować. Po pierwsze, danie przyrządzono kilka dni wcześniej lub, ujmijmy to inaczej - o kilka dni za wcześnie. Charakterystyczny zapaszek wielokrotnie odgrzewanych kości jak wyrzut sumienia kucharza unosił się nad mym talerzem i nie była to bynajmniej dla niego okoliczność łagodząca. Po drugie, żeberka w miodzie mają mieć kolor złoty, a ich wierzch musi być chrupiący, jak skórka świeżego chleba. Niestety, maź, w której utytłano owe świńskie żebra, przypominała gumę arabską i
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego