Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 23
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
12 zł, bryzol wołowy z pieczarkami za... 12 zł, (jaka jednomyślność cenowa!), befsztyk wołowy 8 zł, szaszłyk wołowy za 12 zł, no i placek po zbójnicku - zgadnijcie w jakiej cenie.
Wybrałem żeberka świńskie z ryżem i mizerią, całość za 13 zł. Z powodu poniedziałku, okazały się co najmniej dwudniowym daniem, odgrzewanym skrupulatnie przez około 48 godzin. Nie musiałem patrzyć na nie przez lupę, wręcz przeciwnie - odcinek między 2 i 8 żebrem bezimiennej świnki był słusznych kształtów, no ale nie mogłem się otrząsnąć z uprzedzenia, spowodowanego tym odgrzewaniem... Mizeria była niezła, choć przydałoby się ją lepiej odcisnąć z soku, który użyć można
12 zł, bryzol wołowy z pieczarkami za... 12 zł, (jaka jednomyślność cenowa!), befsztyk wołowy 8 zł, szaszłyk wołowy za 12 zł, no i placek po zbójnicku - zgadnijcie w jakiej cenie.<br>Wybrałem żeberka świńskie z ryżem i mizerią, całość za 13 zł. Z powodu poniedziałku, okazały się co najmniej dwudniowym daniem, odgrzewanym skrupulatnie przez około 48 godzin. Nie musiałem patrzyć na nie przez lupę, wręcz przeciwnie - odcinek między 2 i 8 żebrem bezimiennej świnki był słusznych kształtów, no ale nie mogłem się otrząsnąć z uprzedzenia, spowodowanego tym odgrzewaniem... Mizeria była niezła, choć przydałoby się ją lepiej odcisnąć z soku, który użyć można
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego