Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
Od momentu gdy woda zacznie wrzeć, gotuj je trzy minuty - jeśli będziesz gotować zbyt długo, mięso kalmarów stanie się twarde i niesmaczne.
Ugotowane kalmary jeszcze raz opłucz, osącz, a gdy ostygną, pokrój je w cieniutkie paseczki. Dokładnie wymieszaj kalmary z majonezem, dopraw solą i pieprzem do smaku, możesz też dodać odrobinę świeżo wyciśniętego soku z cytryny.
Umyj liście sałaty i marchewkę. Napełnij połówki jajek farszem z kalmarów. Duży płaski półmisek wyłóż liśćmi sałaty i ułóż na nich przygotowane jajka.
Z obranej surowej marchewki powycinaj specjalnym nożykiem fantazyjne kształty. Udekoruj jajka marchewką, gałązkami koperku i natki pietruszki. Podawaj jako przekąskę lub z
Od momentu gdy woda zacznie wrzeć, gotuj je trzy minuty - jeśli będziesz gotować zbyt długo, mięso kalmarów stanie się twarde i niesmaczne.<br>Ugotowane kalmary jeszcze raz opłucz, osącz, a gdy ostygną, pokrój je w cieniutkie paseczki. Dokładnie wymieszaj kalmary z majonezem, dopraw solą i pieprzem do smaku, możesz też dodać odrobinę świeżo wyciśniętego soku z cytryny.<br>Umyj liście sałaty i marchewkę. Napełnij połówki jajek farszem z kalmarów. Duży płaski półmisek wyłóż liśćmi sałaty i ułóż na nich przygotowane jajka.<br>Z obranej surowej marchewki powycinaj specjalnym nożykiem fantazyjne kształty. Udekoruj jajka marchewką, gałązkami koperku i natki pietruszki. Podawaj jako przekąskę lub z
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego