Typ tekstu: Strona internetowa
Autor: Łukasz
Tytuł: strona o żeglarstwie
Rok wydania: 2004
Rok powstania: 2005
spróbować, panierka jeśli nie była zbyt rozwodniona powinna pokryć mięsko złoto-brązową skorupką a w środku powinno być już ugotowane. Wyjmując z woka przekłada się wyrób na sito dla osączenia z nadmiaru oleju, może wystygnąć bo później i tak to podgrzejemy. Teraz warzywka. Odlewamy z woka olej, zostawiając na dnie odrobinę. Wrzucamy paprykę i smażymy aż trochę zbrązowieje. Dodajemy "twarde" warzywa i krótko smażymy mocno mieszając, (oryginalnie brokuły powinny być lekkochrupiące), można dodać odrobinę oleju w trakcie smażenia. Wrzucamy mięsko i dymkę, nadal mieszając smażymy aż cebulka zacznie pachnieć. Trzeba sprawdzić czy nie za dużo jest oleju w woku, bo za
spróbować, panierka jeśli nie była zbyt rozwodniona powinna pokryć mięsko złoto-brązową skorupką a w środku powinno być już ugotowane. Wyjmując z woka przekłada się wyrób na sito dla osączenia z nadmiaru oleju, może wystygnąć bo później i tak to podgrzejemy. Teraz warzywka. Odlewamy z woka olej, zostawiając na dnie odrobinę. Wrzucamy paprykę i smażymy aż trochę zbrązowieje. Dodajemy "twarde" warzywa i krótko smażymy mocno mieszając, (oryginalnie brokuły powinny być lekkochrupiące), można dodać odrobinę oleju w trakcie smażenia. Wrzucamy mięsko i dymkę, nadal mieszając smażymy aż cebulka zacznie pachnieć. Trzeba sprawdzić czy nie za dużo jest oleju w woku, bo za
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego