jaja, jabłko, ogórki, grzybki i cebule pokroić w drobną kostkę. Dodać fasolę, groszek, majonez i musztardę wg uznania. Przyprawić do smaku, wszystkie składniki wymieszać. Ułożyć na salaterce, oblać resztą majonezu. Przybrać cząstkami pomidora, talarkami jajka i natką.<br>Gotowe. Smacznego!<br><gap><br>Barszcz wigilijny<br>Składniki:<br><gap><br>Sposób przyrządzenia:<br>Grzyby umyć, zalać gorącą wodą i odstawić na pół godziny, następnie ugotować ( w tej samej wodzie) z włoszczyzną na wywar. Odcedzić. Buraki obrać, wypłukać, drobno pokroić w kostkę, wrzucić do garnka. Dodać pokrojoną cebulę, przyprawy, zalać zimną wodą i ugotować. Gdy wywar wystygnie przecedzić go i połączyć z wywarem z włoszczyzny i grzybów. Podgrzać, przyprawić odrobiną cukru