Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Stolica
Nr: 10
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1962
sosów, mięs, drobiu, ryb, kasz, zup i jarzyn. W skład "Ambrozji" wchodzą następujące surowce: marchew, pietruszka, cebula, włoska kapusta, seler, ziele angielskie liście laurowe, koperek i lubczyk. Świeże warzywa są rozdrabniane i suszone oraz solone, co zapewnia trwałość produktu. (Jak wiadomo, suszenie warzyw pozwala na zachowanie w nich wielu wartości odżywczych).
"Ambrozja", dodawana do potraw, podnosi ich smak i aromat. a korzystającym z niej gospodyniom oszczędza czasu na każdorazowe kupowanie, oczyszczanie, a nawet gotowanie warzyw. Dodatkową zaleta "Ambrozji" jest to, że w odróżnieniu od warzyw świeżych pozwala na utrzymywanie czystości w kuchni (wyeliminowanie oczyszczania warzyw) i nie niszczy rąk.
Na pewna
sosów, mięs, drobiu, ryb, kasz, zup i jarzyn. W skład "Ambrozji" wchodzą następujące surowce: marchew, pietruszka, cebula, włoska kapusta, seler, ziele angielskie liście laurowe, koperek i lubczyk. Świeże warzywa są rozdrabniane i suszone oraz solone, co zapewnia trwałość produktu. (Jak wiadomo, suszenie warzyw pozwala na zachowanie w nich wielu wartości odżywczych).<br>"Ambrozja", dodawana do potraw, podnosi ich smak i aromat. a korzystającym z niej gospodyniom oszczędza czasu na każdorazowe kupowanie, oczyszczanie, a nawet gotowanie warzyw. Dodatkową zaleta "Ambrozji" jest to, że w odróżnieniu od warzyw świeżych pozwala na utrzymywanie czystości w kuchni (wyeliminowanie oczyszczania warzyw) i nie niszczy rąk.<br>Na pewna
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego