Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
zalewie z wapna, słomy ryżowej i herbaty. Po kilku tygodniach stają się jajkami na twardo: białko brązowieje, a żółtko jest zielone.
Wszystkie składniki potraw: mięso, warzywa, owoce i ryby kroi się bardzo małe kawalerki. Dzięki temu szybciej się gotują, smażą i pieką, nie tracą przy tym jędrności oraz cennych wartości odżywczych.
Potrawy gotuje się w woku, garnku podobnym do bardzo głębokiej patelni. Wklęsłe dno i cienkie ścianki tego naczynia powoduj, że warzywa i mięso nie tracą kolorów i pięknie wyglądają.
Przyprawą typową dla chińskiej kuchni jest imbir. Jego świeże kłącza mają mocny, korzenny zapach i ostry smak. Imbir jest też lekarstwem
zalewie z wapna, słomy ryżowej i herbaty. Po kilku tygodniach stają się jajkami na twardo: białko brązowieje, a żółtko jest zielone.<br>Wszystkie składniki potraw: mięso, warzywa, owoce i ryby kroi się bardzo małe kawalerki. Dzięki temu szybciej się gotują, smażą i pieką, nie tracą przy tym jędrności oraz cennych wartości odżywczych.<br>Potrawy gotuje się w woku, garnku podobnym do bardzo głębokiej patelni. Wklęsłe dno i cienkie ścianki tego naczynia powoduj, że warzywa i mięso nie tracą kolorów i pięknie wyglądają.<br>Przyprawą typową dla chińskiej kuchni jest imbir. Jego świeże kłącza mają mocny, korzenny zapach i ostry smak. Imbir jest też lekarstwem
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego