Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Pani
Nr: 5
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1993
go przez kilka minut. Po czym zalać go wodą w proporcji: 3 części wody na 2 części surowego ryżu i gotować pod przykryciem przez kwadrans. Rozdzielić ziarna widelcem i wstawić jeszcze na 5 minut do piekarnika. Mięso pokroić w kostkę, obtoczyć w mące, podsmażyć na pozostałej oliwie, doprawić do smaku oliwą i pieprzem, podlać winem i dusić aż będzie miękkie. Warzywa pokroić w kostkę, wymieszać z ostudzonym ryżem, groszkiem i mięsem. Wstawić do lodówki na pół godziny przed podaniem.

PODRÓŻ Z "PANIĄ"
RADOŚĆ TWORZENIA
Wspomnienie dzieciństwa, chęć ratowania zabytku, brak mieszkania, które spełniałoby marzenia o własnym domu - oto najczęściej wymieniane powody
go przez kilka minut. Po czym zalać go wodą w proporcji: 3 części wody na 2 części surowego ryżu i gotować pod przykryciem przez kwadrans. Rozdzielić ziarna widelcem i wstawić jeszcze na 5 minut do piekarnika. Mięso pokroić w kostkę, obtoczyć w mące, podsmażyć na pozostałej oliwie, doprawić do smaku oliwą i pieprzem, podlać winem i dusić aż będzie miękkie. Warzywa pokroić w kostkę, wymieszać z ostudzonym ryżem, groszkiem i mięsem. Wstawić do lodówki na pół godziny przed podaniem.&lt;/&gt;&lt;page nr=79&gt;<br><br> &lt;div type="art" sex="f"&gt;&lt;tit&gt;PODRÓŻ Z "PANIĄ"<br>RADOŚĆ TWORZENIA&lt;/&gt;<br>Wspomnienie dzieciństwa, chęć ratowania zabytku, brak mieszkania, które spełniałoby marzenia o własnym domu - oto najczęściej wymieniane powody
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego